Noul grătar Eva Grill beneficiază de tehnologia implementată în produsele de încălzire pe peleți Eva Calòr. Cele peste 100 de unități diferite din gamă transmit o mare fiabilitate și eficiență a aparatelor, dovedite la cele mai riguroase teste de-a lungul anilor. Cu grătarul Eva Grill, singura dumneavoastră preocupare va fi să vă dezlănțuiți fantezia în materie de gătit.
Ușor de întreținut, performant și ecologic
Ponderea peleților în domeniul grătarelor este în continuă creștere. Motivul este că peleții au multe avantaje în comparație cu cărbunele și gazul. Peleții sunt simplu de utilizat, iar utilizarea tehnologiei permite un control optimal al temperaturii și o căldură uniformă pe grătar. Arderea peleților, mai ecologică decât a altor combustibili, produce puține reziduuri, ceea ce simplifică considerabil curățarea. De asemenea, varietatea tipurilor de peleți de pe piață permite afumarea și aromatizarea alimentelor în numeroase moduri. Noul grătar cu peleți de la Eva Grill este dispozitivul perfect pentru a găti simplu chiar și cele mai complexe rețete. Datorită unui control precis al temperaturii și a distribuției uniforme a căldurii, permite o gătire îndelungată și afumarea alimentelor. În plus, sondele integrate vă vor oferi un control total asupra gătitului alimentelor.
Cele 10 caracteristici care fac gratarul EVA Grill 90 UNIC
MODUL DE UTILIZARE A GRATARULUI PE PELETI EVA GRILL 90:
TIPURI DE GATIT pe EVA GRILL 90:
Cea mai cunoscută metodă de gătit la grătar. Gătitul direct constă în expunerea directă a alimentelor deasupra flăcării aprinse, ajungând astfel la temperaturi ridicate. La grătarul Eva Grill, această metodă de gătit se realizează prin activarea manetei dedicate (8), eliberând flacăra prin deschiderile sale specifice. Forma corpului de sub grătar previne flăcările excesive și periculoase generate de grăsimea topită, împiedicând arderea alimentelor și conducând uleiurile în colectorul desemnat. Caracteristica tipică a gătitului direct este reprezentată de urmele de grătar, cunoscutele urme înnegrite produse de grătarul emailat deasupra alimentelor. Gătitul direct este utilizat în mod obișnuit pentru fripturi, cârnați, burgeri și frigăr
Gătitul indirect se bazează pe absența contactului „direct” între alimente și cărbuni. La deplasarea manetei (8) în grătarul Eva Grill, carcasa de oțel acoperă flacăra și creează o suprafață pe care căldura se răspândește omogen (în timpul acestui mod de gătit, capacul trebuie să fie întotdeauna închis). Această metodă folosește convecția naturală a căldurii și permite o gătire mai delicată la grătar în comparație cu flacăra directă, prevenind arsurile externe și păstrând preparatele suculente. Această metodă de gătit este folosită în mare parte pentru coaste de porc, friptură de porc și pui umplut.
Gătitul la temperatură scăzută (SLOW COOKING) este un gătit indirect, efectuat la temperaturi medii mai scăzute (95/110°C). Temperatura joasă înseamnă că și timpul de gătire este mai lung, iar acest lucru poate fi realizat prin grătarul Eva Grill datorită rezervorului său spațios reîncărcabil și a sondelor pentru verificarea temperaturii alimentelor. Gătitul la temperaturi joase, ca și gătitul indirect, este asociat în mod obișnuit cu un proces de afumare, conform descrierii de mai jos.
Slow Cooking pe EVA GRILL 90
Gateste un cotlet de porc delicios in stilul slow cooking – gatire lenta la temperatura scazuta – timp de 6-8h si lasa-te surprins de gustul deosebit al carnii!